Една от най-големите звезди на френската музика  Мирей Матийо ще

...
Една от най-големите звезди на френската музика  Мирей Матийо ще
Коментари Харесай

Почитателите ѝ я чакат толкова дълго: Легендарната Мирей Матийо идва за първи път в Балгария

Една от най-големите звезди на френската музика  Мирей Матийо ще изнесе блестящ концерт за първи път у нас на 10 април 2020 година Дебютното посещение на легендата на френския шансон ще бъде в зала 1 на НДК, по покана на Продуцентска компания АРТ БГ. 

Концертът на Матийо у нас ще бъде едно от дребното й участия отвън Франция понастоящем - факт, който прави събитието в действителност извънредно и необичаен късмет за българските ценители на френския шансон и ретро музикалната хармония, които ще получат неповторимата опция да й се насладят онлайн.

“Врабчето от Авиньон ”, както е наричана още Матийо, е изпяла над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През годините извършва дуети с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас.  Често е сравнявана с Едит Пиаф, само че пътят й е изцяло друг.

От началото на кариерата си през 1965 година Мирей Матийо не е преставала да твори и да подарява публиката с необятната си усмивка. “В песните си постоянно пея за обич, това е методът по който се показвам ”, споделя певицата. Излизала е пред безусловно всевъзможен вид аудитория, в съвсем всички страни по света. Обичана е еднообразно както от елементарните хора, по този начин и от огромните международни водачи и шоу звезди. Приветствана е от държавни глави и е обиколила всички континенти. “На сцената тя се усеща вкъщи, там намира своя нравствен мир ”, споделя за нея мениджърът й Джони Старк и прибавя: “Такава е Мирей - сърце, което пее, сърце, което плаче, само че на първо място едно сърце, което обича ”.

През 2018 година, след 13 години мъртвило, Мирей Матийо издава настоящия си албум “Mes Classiques “, в който  отдава респект на обичаните си произведения от света на класическата музика. „ Mes Classiques “ (Моите класики) е албум, който Мирей Матийо посвещава на паметта на починалата си майка. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика – френски, британски, немски, испански, италиански, съветски и латински. В „ Mes Classiques “ влизат произведения от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт Брамс, Форе и на испанския композитор и китарист – Франциско Тарега.

През 1998 година е удостоена с почетната купа Кавалер на Ордена на Почетния легион.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР